Tijdens schooltijd gaat het mobieltje van Frits, Amber en Marit in de kluis voor meer concentratie tijdens de lessen.
Tijdens schooltijd gaat het mobieltje van Frits, Amber en Marit in de kluis voor meer concentratie tijdens de lessen. Foto: Bob Awick

Smartphone op school hele dag de kluis in

Algemeen

HUIZEN - De mobiel de hele dag in de kluis tijdens de examenvoorbereidingen. Op Scholengemeenschap Huizermaat is een succesvolle proef bezig in aanloop naar de examens.

Leerlingen van 4-mavo zijn zeer enthousiast over het initiatief, dat van een andere school kwam overwaaien. "De concentratie is veel beter." Sinds begin maart heeft een groot gedeelte van de 4-mavo leerlingen van de Huizermaat geen telefoon meer bij zich tijdens de lessen.

Examen
"Eerder hadden zij met de mentoren besproken, dat voor een succesvolle eindspurt in de voorbereiding op het examen de afwezigheid van hun smartphone heel behulpzaam zou zijn", aldus de schoolleiding.

De regel is simpel: bij binnenkomst gaat je mobiel de kluis in. "Je doet hem dan ook niet op stil, of in je tas. Hij blijft daar de hele dag", vertelt Marit. Zij is een van de leerlingen die mee doet met de actie.

Wennen
"Als ze er toch achter komen dat je een mobiel mee hebt, nemen ze hem in en krijg je hem aan het eind van de dag weer terug." In het begin was het wel even wennen voor de leerlingen. "In het begin dacht ik dat ik hem soms kwijt was." Toch zijn de leerlingen heel blij met de genomen maatregelen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant