Wijkagent Rhianne Cijs-Klomp (r)  gebruikt Twitter om met mensen in contact te komen en meer inzicht te geven in haar werkzaamheden.
Wijkagent Rhianne Cijs-Klomp (r) gebruikt Twitter om met mensen in contact te komen en meer inzicht te geven in haar werkzaamheden.

Wijkagent: 'Belangrijk dat mensen weten wat ik doe'

Politie

HUIZEN – ''Als wijkagent kun je echt structureel iets oplossen." Wijkagent Rhianne Cijs-Klomp (30) is sinds een half jaar actief in Huizen in de wijk Huizermaat, waar ongeveer 9.700 mensen wonen. Als wijkagent maakt zij gebruikt van Twitter om meer inzicht te geven over haar werkzaamheden.

Op dit moment vult Cijs-Klomp een leer-werkplek in, waar ze de kneepjes van dit specifieke vakgebied leert. "Ik ben hier in ieder geval tot juli 2017", vertelt de wijkagent, die stiekem hoopt dat ze langer kan blijven.

Aanpakken
Ze werkt al ruim 11 jaar voor de politie, waarvan 8 jaar in Hilversum. "Het verschil met mijn vorige plek is heel groot. Toen zat ik in de incidentenafhandeling en deed ik gewoon mijn opdrachten. Je had dan geen tijd om iets structureel aan te pakken", vertelt Cijs-Klomp.

"Nu ben ik er voor mijn wijk. Je bent niet alleen maar met meldingen bezig. Ik heb nu ruimte om projecten aan te pakken. Als er bijvoorbeeld een drugsdealer in de wijk woont, kan ik een plan van aanpak maken over hoe je daarmee omgaat."

Hangplekken
Ook krijgt de jeugd veel aandacht. "Ik heb de belangrijke hangplekken leren kennen. Daarbij is het belangrijk om goed contact te hebben met de jeugd. Ik denk wel dat ik inmiddels redelijk in beeld heb wie waar hangt en wie dat zijn", vertelt de wijkagent.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant