Een lezer van het HuizerNieuws stuurde ook al een foto in van een vernield bankje.
Een lezer van het HuizerNieuws stuurde ook al een foto in van een vernield bankje.

Politie: 'Stop met slopen bankjes'

Politie

HUIZEN - De politie spoort jongeren die vaak hangen bij het Sleutelmannetje aan de Gemeenlandslaan aan iets meer fatsoen te tonen. In korte tijd zijn tot twee keer toe de bankjes gesloopt, die door de gemeente speciaal voor deze jongeren zijn geplaatst.

Op Facebook toont de politie foto's waarop te zien is dat de bankjes zijn losgehaald en vervolgens zijn gedumpt in de bosjes. "Zonde. Zet de gemeente bankjes neer bij het Sleutelmannetje om de jeugd een plek te geven, worden die bankjes tot twee keer toe gesloopt", is de reactie van de politie.

Veel geld
De gemeente is veel geld kwijt voor het herstel van de bankjes. "Maar dat houdt natuurlijk een keer op, de gemeente begint het zat te worden. En terecht. Het gevolg is dat de jeugd straks geen eigen plek meer heeft. Terwijl ze er zo graag komen."

Bewoners reageren boos en geïrriteerd op de acties. "Het wordt gemaakt en weer vernield. Respect is erg ver te zoeken", laat iemand achter.

Heel houden
Via het sociale medium probeert de politie de jeugd nu te waarschuwen. "Voordat de Huizer jeugd gaat klagen dat er niks gedaan wordt voor jongeren en er een buurthuis moet komen, kunnen de bankjes ook gewoon heel gelaten worden. Dan houden ze hun eigen hangplekken", concludeert de politie. "Een stukje respect en fatsoen lijkt ons niet te veel gevraagd."

Uit de krant