Trillend achter de bus neemt Cas nog snel een foto van de aanhouding.
Trillend achter de bus neemt Cas nog snel een foto van de aanhouding.

Winkeldief aangehouden na achtervolging

Politie

HUIZEN - Een winkeldief is vorige week aangehouden met hulp van de oplettende Huizer Cas. Hij achtervolgde de dief om hem uiteindelijk klem te rijden, waarna de politie de dief kon inrekenen.

Het is dinsdagmorgen als een jongeman wordt betrapt door winkelpersoneel van de Albert Heijn aan de Lindenlaan. Zonder zich te bedenken zet de verdachte het op een lopen. Personeelsleden besluiten hem te volgen.

Mes
Buiten stopt de winkeldief even, draait zich om en trekt een mes. Hij bedreigt de omstanders en zet het op een rennen. De omstanders zetten meteen de achtervolging in.

Op datzelfde moment rijdt Cas op de Ceintuurbaan. "Ik was net klaar bij mijn neven op het tuincentrum en reed over de Ceintuurbaan rechtsaf de Tuinstraat in. Halverwege de Tuinstraat zag ik plots een aantal rennende jongelui", herinnert hij zich.

Wegkomen
Voordat hij beseft wat er is gebeurd, is hij de hoek al om geslagen. Hij reproduceert snel de beelden van de man met het mes. Op dat moment besluit hij terug te gaan. "Dit kan gewoon niet. Als zo'n jongen met een mes staat te zwaaien, mag hij daar niet zomaar mee wegkomen", zegt Cas.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant