Het autoraam is uit de sponning gewipt en zo is de airbag gestolen.
Het autoraam is uit de sponning gewipt en zo is de airbag gestolen.

Airbagdieven gebruiken nieuwe inbraakmethode

Politie

HUIZEN - Opnieuw hebben criminelen vorige week airbags gestolen uit het Vierde Kwadrant. Bij deze actie is een nieuwe inbraakmethode gebruikt.

Dat er op grote schaal airbags gestolen worden, is geen nieuws. Al sinds 2010 heeft de politie last van deze vorm van criminaliteit. Ook in het Vierde Kwadrant hebben verschillende bewoners al hun auto ingeruild vanwege de inbraakgevoeligheid van sommige automerken.

Gekraakt
Tot op heden werden de auto's vaak digitaal gekraakt. Vermoedelijk worden de alarmen uitgeschakeld met technologische hulpmiddelen en daardoor konden criminelen rustig hun gang gaan.

Vorige week is echter een nieuwe methode ontdekt. In plaats van technische middelen te gebruiken, wordt nu behendig het autoraam eruit gewipt.

Losgehaald
Een bewoner trof het zijraam los in de deur van de auto. Via het rubber boven in de raampost is het raam voorzichtig losgehaald.

Het hele raam is er gewoon uitgehaald, niks gebroken, maar opnieuw is het hele stuur gestolen", vertelt de bewoner. De dieven lieten het raam half in de raampost zitten.

Veiligheidsgevoel
Het is de tweede keer in korte tijd dat er in de auto van de bewoner wordt ingebroken. "Vanwege het veiligheidsgevoel slaap je toch minder lekker. Elke ochtend check je je stuur! Te gek voor woorden."

Inmiddels heeft ze besloten haar leaseauto in te ruilen. "Doe mij maar een iets onopvallender, goedkoper model!"

Uit de krant