Wie herkent deze man?
Wie herkent deze man? Foto's: Politie Huizen

Politie zoekt identiteit man uit zaak 2005

Politie

HUIZEN - De politie is gestart met een nieuwe zoekactie naar de identiteit van een man waarvan zijn lichaam op 6 september 2005 in een bos nabij de Crailoseweg in Huizen brandend in een kast is gevonden.

Tot op heden is de identiteit van de man namelijk onbekend. Na nieuw forensisch onderzoek is er meer specifieke informatie naar voren gekomen.

Romp
Het lichaam bestond slechts uit een romp, en miste een hoofd en handen. Deze werden een klein jaar later, op 24 juli 2006, alsnog gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal, ter hoogte van Breukelen.

In 2008 werd het hoofd door deskundigen gereconstrueerd en getoond in onder andere Opsporing Verzocht. Helaas leidde dit niet naar de identiteit van de man.

Onderzoek 2005
In 2005 werd een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Hier kwam uit dat het ging om een man tussen de 20 en 50 jaar oud, mogelijk afkomstig uit Zuid- of Midden-Amerika.

Verder kwam uit onderzoek naar voren dat de man:
- rond de 1.70 à 1.80 meter was
- een goed verzorgd gebit met enkele witte vullingen had
- een atletisch lichaam had
- en dat hij ooit een operatie aan zijn blinde darm heeft ondergaan

Nieuwe informatie
De afgelopen jaren is er door nieuwe methoden en technieken veel verbeterd op het gebied van forensisch onderzoek. Dit was reden om deze zaak nogmaals aan te bieden. De uitkomst van dat onderzoek gaf nieuwe specifieke informatie die de recherche graag wil delen.

De man zal mogelijk van zijn geboorte tot zijn dertigste levensjaar woonachtig geweest zijn in Colombia of in Ecuador en had de vermoedelijke leeftijd tussen de 42 en 45 jaar oud.

Identiteit
De politie wil achter de identiteit van de man komen. Met de nieuwe informatie in combinatie met de afbeelding van het hoofd hoopt de recherche dat de man herkend wordt en terug gebracht kan worden naar zijn familie.

De politie in Huizen heeft op haar Facebookpagina ook een bericht staan en verzoekt mensen met contacten in Colombia en Ecuador dit bericht te delen of ze te taggen. Het bericht is daarom ook in het Spaans vertaald.

Mensen die meer informatie hebben, kunnen dit melden bij de politie via de diverse kanalen die daarvoor gebruikt kunnen worden. Zie hiervoor de site van de politie.

Uit de krant