Afbeelding

Aantal woninginbraken daalt kwart in 2016

Politie

HUIZEN - Het aantal woninginbraken is vorig jaar gedaald met een kwart. Ook het aantal vernielingen en geweldsincidenten daalt ten opzichte van een jaar eerder. Opvallende stijgers zijn het aantal autokraken en bedrijfsinbraken.

Dat blijkt uit de veiligheidscijfers over 2016. De daling van het aantal woninginbraken is het meest opvallend cijfer uit de gepresenteerde resultaten. Waar er in 2015 nog sprake was van een stijging van 16 procent was er vorig jaar sprake van een grote daling. Het aantal inbraken ligt zelfs ver onder het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

Vernielingen daalt 
Ook het aantal vernielingen is ten opzichte van een jaar eerder flink verminderd. Was er in 2015 nog sprake van 389 meldingen, een jaar later zijn dat er 288. Een daling van 26 procent. Ook het aantal geweldsincidenten als straatroven en overvallen neemt met ruim een kwart af.

Stijging 
Ondank de positieve cijfers, zal de gemeente komend jaar niet stil kunnen zitten. Het aantal bedrijfsinbraken, vooral bij winkels, is met een stijging van 46 procent de pan uit gerezen. Ook het aantal autokraken, een onderwerp waaraan het HuizerNieuws vorig jaar veel aandacht besteedde, is flink gestegen.

Lees woensdag meer in het HuizerNieuws 

Uit de krant