BOA Chris Nouwen (l) met naast hem Maarten van Weel van Alma en de studenten die vandaag op huisbezoek gingen.
BOA Chris Nouwen (l) met naast hem Maarten van Weel van Alma en de studenten die vandaag op huisbezoek gingen.

Start pilot Politie Keurmerk Veilig Wonen

Politie

HUIZEN - Studenten van het Veiligheid & Defensie College van ROC Midden Nederland en de School voor Veiligheid van MBO Amersfoort hebben vandaag huisbezoeken gebracht bij woningen in de Bovenmaat. De beide scholen werken samen in het Expertisecentrum voor handhaving, toezicht en veiligheid.

In totaal gaat het om 285 woningen van de Alliantie die gecontroleerd worden op veilig hang- en sluitwerk. Doel van deze pilot is de woning zo veilig mogelijk te maken, zodat het woongenot stijgt en de kans op een inbraak wordt verkleind.

Samenwerking
Het project is een samenwerking van de Gemeente Huizen, Boa's, politie en woningbouwvereniging de Alliantie. Adviesbureau Alma voert het project uit, samen met de studenten. De bewoners van de woningen die gecontroleerd worden, zijn vooraf per brief ingelicht.

Per woning komt er een advies om het hang- en sluitwerk aan te passen als dit nodig is. Aanpassingen die gedaan worden op basis van dit advies, worden uitgevoerd door firma Vos IJzerhandel in Huizen.

Veilig Wonen
Het is de bedoeling om alle woningen die bezocht zijn voor 1 juni te laten voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Hiervoor is door de Rijksoverheid extra geld beschikbaar gesteld. Alliantie betaald ook een deel.

Uit de krant