Afbeelding

Man probeert woning te overvallen met nepbom

Politie


HUIZEN - Een 42-jarige man uit Almere die maandag 20 februari een woning in Huizen probeerde binnen te komen door te dreigen dat hij een bom bij zich had, is door de bewoner geweerd. Kort erna is hij aangehouden door de politie.

Rond 11.45 uur belde de verdachte aan bij de woning aan de Noord Crailoseweg. Hij deed zich voor als pakketbezorger en toonde een brief waarin stond dat hij een overval wilde plegen. Hij had ook een pakketje bij zich, waarin volgens hem een bom zou zitten.

Stomp
De bewoner reageerde snel en gaf de man een stomp in zijn gezicht. De verdachte droop vervolgens af en het slachtoffer belde de politie. Met het signalement dat hij de politie gaf werd de verdachte in de buurt gevonden. Hij gaf direct toe dat hij een overval wilde plegen, waarop de man werd aangehouden. Het Team Explosieven Verkenning controleerde het pakketje dat de verdachte bij zich had, maar er werden geen explosieven aangetroffen

Getuigen
De politie vraagt getuigen van het incident zich te melden via 0900-8844. Ook wil de politie graag weten of deze man bij meerdere mensen aan de deur is geweest of op andere wijze heeft geprobeerd mensen te beroven of te bedreigen. Dat kan ook anoniem, via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

Uit de krant