Afbeelding
Foto: Politie Huizen

Man verwijdert wielklem met grof geweld in Huizen

Politie

HUIZEN - Tot grote verbazing de politie in Huizen heeft een man een wielklem met grof geweld van zijn eigen auto gehaald. Hij is aangehouden en verhoord op het bureau.

De politie Huizen - die het verhaal maandag op Facebook plaatst - laat weten dat er die nacht ervoor een wielklem was aangebracht op de auto van een persoon die nog zestien openstaande boetes had. Waar dat was, staat er niet bij. 

Niet van plan
Zo'n wielklem dient als dwangmiddel om alsnog de openstaande boetes te betalen. De klem wordt pas verwijderd nadat alle boetes (en bijkomende klemkosten) zijn betaald. Maar dat was de eigenaar niet van plan, liet hij de politie vanochtend weten. "Als wij de wielklem niet direct kwamen verwijderen, zou hij zelf voor een oplossing zorgen."

Flinke rekening
Toen agenten daarom toch maar eens een kijkje namen, zagen zij dat de wielklem weg was. De eigenaar is aangehouden en verhoord op het bureau. De auto is direct afgesleept. Naast de openstaande boetes en klemkosten kan de man ook de rekening verwachten van een nieuwe wielklem. 

Uit de krant