Afbeelding
Foto: Politie Huizen

Man opgepakt voor oplichten bejaarde Huizense

Politie

HUIZEN - Voor het oplichten van onder andere een 79-jarige vrouw uit Huizen is een 56-jarige Rotterdammer deze week aangehouden. Dat meldt de politie Huizen op Facebook. "Ook troffen we allerlei spullen aan die kunnen worden herleid naar andere oplichtingszaken."

De politie kwam woensdag in actie toen bleek dat er verdachte transacties hadden plaatsgevonden op de bankrekening van de 79-jarige Huizense. Deze vrouw was eerder slachtoffer geweest van oplichting en men vermoedde dat dit nu opnieuw het geval was.

Toen agenten vervolgens naar haar woning gingen, bleek zij niet thuis. "Volgens een buurtbewoner was zij vlak daarvoor vertrokken met een onbekende man", aldus de politie. "Vlak hierna werden we gebeld door een bank in Almere; ze hadden een duo in de zaak en ze vertrouwden het niet. Aan de hand van de signalementen werd direct duidelijk dat het ging om 'ons' slachtoffer en de betreffende man."

Agenten van de Politie Almere Stad troffen in het bankgebouw vervolgens alleen de vrouw aan. De man was vlak daarvoor weggelopen, maar dankzij cameratoezicht werd hij al snel gezien. De man reed weg in een auto, het kenteken van die auto leidde de politie naar een adres in Muiden.

Daar troffen agenten de auto en man aan. Hij is direct aangehouden. In de auto en woning werden goederen van de Huizense aangetroffen, net als allerlei spullen die kunnen worden herleid naar andere oplichtingszaken.

Uit de krant