Afbeelding
Foto: Politie Huizen

Politie bij spoedrit 87 procent op tijd

Politie

HUIZEN - Politie Huizen heeft op haar Facebookpagina bekend gemaakt dat zij bij spoedritten in de eerste helft van het jaar in 87% van de gevallen op tijd is.

"Het streven is om bij 90% binnen 15 minuten ter plaatse te zijn. Dit hebben we niet gehaald", meldt de politie. In de grafiek is te zien dat de politie meestal tussen de 3 en 7 minuten nodig heeft om te plaatse te komen.

350 ritten
"In de eerste helft van 2017 reden we 350 spoedritten, waarbij we in 87% van de gevallen 'op tijd' waren. In 2016 lag dit percentage nog op 85,9%."

De politie laat weten dat het werkelijk percentage waarschijnlijk hoger ligt dan de 87% die gemeten is en geeft daar een aantal oorzaken voor:
1. De 15 minuten beginnen al te tellen zodra de meldkamer de alarmlijn opneemt.
2. Wij moeten zélf op onze portofoon een knop indrukken om de status 'ter plaatse' te registreren. In the heat of the moment wordt dit nog wel eens vergeten.
3. Soms komt een melding binnen als 'prio 2' en rijden we zonder spoed. Aanrijdend wordt de melding opgeschaald naar prio 1 en dan begint de spoedrit pas. Deze melding wordt echter wel geregistreerd als prio 1.

Uit de krant