Volgens de gemeente is en blijft meerijden over 't Merk HOV-waardig en daar gaat dan ook  de eerste voorkeur naar uit.
Volgens de gemeente is en blijft meerijden over 't Merk HOV-waardig en daar gaat dan ook de eerste voorkeur naar uit.

Huizen ziet lichtpuntje in Blaricums standpunt snelle bus

Politiek

HUIZEN - Meerijden over de Meent voor de snelle bus heeft volgens wethouder Gerrit Pas niet de eerste voorkeur. Dit heeft hij laten weten als reactie op het voorstel van het college van Blaricum om te kiezen voor deze variant. De wethouder ziet wel een lichtpuntje.

"We constateren wel in positieve zin dat Blaricum als voorwaarde stelt dat 'de vrije busbaan geen onderdeel uitmaakt van het tracé Huizen-Blaricum. Dit is namelijk voor Huizen steeds een belangrijk breekpunt geweest."

Bestuurlijke oplossing
"Als meerijden via 't Merk toch niet haalbaar blijkt te zijn, dan kan de voorwaarde van de gemeente Blaricum - het laten vervallen van de vrije busbaan - in belangrijke mate bijdragen aan een bestuurlijke oplossing waarbij wordt meegereden via de Blaricummer Meent."

De gemeente wacht nu de standpunten van de gemeenteraad van Blaricum en de Provincie Noord-Holland over dit voorstel van het college van de gemeente Blaricum af.

Oriënteren
Zelf wilde de gemeente Huizen zich na het overleg van de stuurgroep HOV (Hoogwardig Openbaar Vervoer) in juli nader oriënteren op het standpunt van de provincie dat meerijden over 't Merk niet HOV-waardig zou zijn.

Deze oriëntatie op het standpunt van de provincie heeft inmiddels geleid tot de conclusie dat meerijden via 't Merk als HOV-waardig moet worden aangemerkt. Dit geldt voor zowel de ochtendspits als de avondspits

Rijtijden haltes
Dit blijkt uit berekeningen van Arcadis, gebaseerd op de 'rijtijden tussen haltes' uitgangspunten van de provincie. Hieruit blijkt opnieuw dat de Huizer voorkeur voor 'Meerijden over 't Merk' HOV-waardig is.

Uit de krant