Afbeelding

Huizen kiest voor zelfstandigheid

Politiek

HUIZEN - Het college van burgemeester en wethouders zal de raad voorstellen om de provincie te laten weten dat de gemeente graag als zelfstandige gemeente wil blijven voortbestaan.

"Onze bestuurskracht is goed, dus waarom zouden we daar iets aan veranderen?", laat burgemeester Fons Hertog weten. "Lokaal zien wij geen reden om aan Huizen te sleutelen."

Stelling
De gemeente moet de provincie voor 14 november laten weten welke kant zij op wil in de toekomst en neemt hier nu duidelijk stelling over in.

Het onderwerp zal op 13 oktober in de commissievergadering besproken worden. "Hier kunnen inwoners eventueel inspreken." De raad zal vervolgens op 3 november een besluit moeten nemen over het voorstel van het college.

Provincie
"We leggen de bal weer terug bij de provincie. Als zij er anders naar kijken, moeten ze dat maar laten weten. Als dat inderdaad 3 gemeenten is in 2023, dan zien we wel hoe we daar mee om gaan."

"Als duidelijk is wat de provincie wil, dan is dat voor ons een startpunt om met de inwoners en het maatschappelijk middenveld te gaan praten over hoe zij hier tegenaan kijken."

Uit de krant