Afbeelding
Foto: Bob Awick

Gespreksavonden over mogelijke fusie gemeente

Politiek

HUIZEN - Het gemeentebestuur van Huizen gaat in gesprek met inwoners om te horen wat zij belangrijk vinden bij een eventuele fusie. Het uitgangspunt is de wens van de provincie om te komen tot maximaal drie gemeenten. Huizen zou dan met bijvoorbeeld Laren en Blaricum kunnen fuseren.

De provincie heeft het proces voor mogelijke gemeentelijke herindeling in de regio Gooi en Vechtstreek gestart. Dit gebeurt vanuit de Wet arhi. Dat is de wet 'Algemene regels herindeling'.

Open overleg
De eerste stap in het arhi-proces is de fase van 'open overleg'. Het gemeentebestuur van Huizen wil daarom graag in gesprek met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties en instellingen.

De inwoners zijn als eerste aan de beurt op maandagavond 8 mei. Op maandagavond 22 mei is er een bijeenkomst voor vertegenwoordigers van organisaties en instellingen. Op dinsdagavond 30 mei zijn Huizer ondernemers welkom.

Raadsleden
Bij alle bijeenkomsten zijn raadsleden en collegeleden aanwezig. De avonden vinden plaats in het Erfgooierscollege aan de Graaf Wichman 175.

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Om 20.00 uur start het programma. Eerst is er uitleg over de wet arhi. Wat betekent deze wet voor onze regio? Waar werkt de provincie naartoe? En wat betekent dit voor de Huizer?

Gesprek
Na dit plenaire deel gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek. Onder andere over de vragen, gedachten, zorgen en wensen van de aanwezigen. Ook wil de gemeente graag weten wie er bij een eventuele fusie bij Huizen pas en wat er niet veranderen mag en wat er beter kan in Huizen.

Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden door een e-mail te sturen naar arhi@huizen.nl. Er staat ook een antwoordformulier op de website van de gemeente: huizen.nl/arhi. Wie geen internet heeft, kan zich aanmelden per post: gemeente Huizen, Antwoordnummer 1, 1270 VB Huizen. Een postzegel niet nodig.

Uit de krant