De burgemeester licht de plannen van de provincie voor herindeling toe.
De burgemeester licht de plannen van de provincie voor herindeling toe. Foto: Bob Awick

Organisaties praten over toekomst gemeente

Politiek

HUIZEN - Organisaties zoals huurdersverenigingen, Versa, sportclubs en met een kerkelijke achtergrond hebben gisteren met de gemeente gesproken over de toekomst van Huizen.

Het was de tweede in een reeks van drie waarin de gemeenteraad graag van inwoners en betrokkenen hoort hoe die tegen de toekomst van de gemeente kijken.

Herindelingsprocedure
Huizen is betrokken bij een provinciale herindelingsprocedure. De provincie wil komen tot maximaal drie gemeenten in de regio en dat betekent een mogelijke fusie voor Huizen.

Vorige week spraken de inwoners hier al over. Zij gaven de raadsleden al dingen mee die zij belangrijk vinden in het proces. Deze keer was het de beurt aan vertegenwoordigers van diverse organisaties.

Geen anti-fusie houding
Burgemeester Fons Hertog liet aan het einde van de avond weten blij te zijn dat er niet direct een anti-fusie houding is, zowel bij de inwoners als organisaties.

Ten opzichte van de vorige bijeenkomst was wel te merken dat hier meer werd gekeken naar de belangen van de organisaties. Het op pijl houden van de voorzieningen werd als een belangrijk punt gezien,.

Uit de krant