Afbeelding
Foto: Dick Dekker

Vragen VVD over Huizer criminelen

Politiek

HUIZEN - De VVD in Huizen wil opheldering van burgemeester Fons Hertog over de berichten dat overvallers in het vissersdorp 'onaantastbaar' zouden zijn. "Dit is op z'n minst verontrustend te noemen", aldus raadslid Willem Meijerman van de liberalen. 

Al langere tijd zou 't Gooi en de Vechtstreek geteisterd worden door door een reeks van overvallen, vooral door criminelen uit Huizen. "Het kan natuurlijk niet zo zijn dat jeugdige criminelen gedurende langere tijd hun gang kunnen gaan, zonder dat politie en justitie er effectief tegen kunnen optreden", aldus Meijerman. "Bovendien komt dan de vraag op of het bestaan van deze criminele jeugdbendes wellicht het gevolg is van de, naar de mening van de VVD, te eenzijdige aanpak van de jeugdoverlast in Huizen."

Acties
De VVD wil weten wat waar is van de berichten en zo ja: hoe komt dat? "Kan het zijn het dit het gevolg is van het gegeven dat de politie prioriteit geeft aan woninginbraken en niet aan de bestrijding van jeugdoverlast?" Laatste vraag is welke acties Hertog, samen met politie en justitie, gaat ondernemen om de situatie op te lossen. 

Uit de krant