Matthijs tijdens de boardercross. (archieffoto)
Matthijs tijdens de boardercross. (archieffoto) Foto: Snowpepper

Matthijs wint 2 keer goud op NK snowboard

Sport

HUIZEN - Huizer Matthijs Moerman (17) heeft deze week twee keer het goud in handen gekregen op de Nederlands kampioenschappen snowboard in Laax Zwitserland.

Bij de reuzenslalom, die woensdag op het programma stond, was het een spannende strijd bij de heren. Na twee runs was het duidelijk dat Matthijs Moerman en zijn trainingsmaatje Wout Hollestelle met achttiende seconde verschil om het goud zouden strijden in hun laatste run. Met een verschil van 0,08 sec kwam Moerman als gelukkige winnaar over de streep.

Oppermachtig
Donderdag stond de parallel-slalom, op het programma. Hier was de 17-jarige Huizer oppermachtig. Met de snelste kwalificaterun, ging hij de finals in. Hollestelle. de belangrijkste tegenstander van Matthijs. werd door een fout uitgeschakeld.

Vorig jaar werd Moerman nog derde en tweede op respectievelijk de reuzen- en parallelslalom. Matthijs zegt hierover: "Ik ben super blij met mijn twee gouden plakken. Dit is mijn tweede jaar bij de senioren en ik heb een lekker seizoen gedraaid. Veel ervaring opgedaan tijdens internationale wedstrijden en daar best wel goede resultaten behaald."

Boardercross
Morgen staat de boardercross nog op zijn programma. Als lid van het Dutch DBS team kunnen we daar ook een mooi resultaat van de Huizer verwachten. Hoewel de nadruk voor hem ligt op het alpineboarden.

Matthijs startte op zijn derde met skiën en is op zijn achtste overgestapt naar zijn grote passie, snowboarden. Hij startte hiermee bij de Wolfskamer in Huizen bij het B1 team (alpine) en op zijn 11e is hij gaan boardercrossen bij het Dutch SBX Team.

Italië
Toen hij 14 jaar oud was, werd hij gescout door de voormalig Italiaanse bondscoach, Gert Ausserdorfer, die hem graag onder zijn hoede wilde nemen. Vanaf zijn 15de woont, leert en snowboardt Matthijs voor zijn sport in Italië. Zijn doel is om in 2022 naar de Olympische Spelen gaan

Uit de krant