Winterguard The Pride wil de accommodatie uitbreiden, maar daar hangt een stevig prijskaartje aan.
Winterguard The Pride wil de accommodatie uitbreiden, maar daar hangt een stevig prijskaartje aan. Foto: Bob Awick

Winterguard The Pride wil clubgebouw uitbreiden

Sport

HUIZEN - Winterguard The Pride heeft al jaren een grote wens om het huidige clubgebouw uit te breiden. Bij het opstellen van de conceptbegroting voor 2018 van de gemeente is deze wens meegenomen en zijn de eerste financiële kaders inzichtelijk gemaakt.

Voor de activiteiten van de vereniging is vooral uitbreiding van het aantal kleedkamers gewenst. Op dit moment is er binnen de accommodatie de beschikking over één kleedkamer, waardoor jongens en meisjes zich niet gescheiden kunnen omkleden.

Die ene kleedkamer
Daarnaast wordt de accommodatie onderverhuurd aan andere gebruikers. Ook zij moeten het doen met die ene kleedkamer. Ook is er een wens om deze gebruikers een eigen ingang te geven. Om meteen een efficiëntieslag te slaan, wil de vereniging ook kijken naar de inpandige bergingen. Nu staan materialen buiten, omdat binnen niet genoeg ruimte is.

Aan de grote verbouwing hangt een stevig prijskaartje. In het totaal worden de kosten geschat op 197.000 euro. Ruim 100.000 euro is hierbij gereserveerd voor de uitbreiding van de kleedkamers, 50.000 euro voor het creëren van de inpandige opslagruimte en de rest voor het creëren van een extra ingang en het aanpassen van de erfafscheiding.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant