Afbeelding

Roos-Marijn Kramer naar WK Softbal in Florida

Sport

HUIZEN - Roos-Marijn Kramer (18) maakt definitief deel uit van selectie van het Nederlands softbalteam U19. Dit team reist in juli af naar de Wereldkampioenschappen in Clearwater, Florida (VS), voor landenteams met speelsters tot 19 jaar. Er neemt een recordaantal van 26 landen deel aan dit WK.

Kramer maakt sinds geruime tijd als pitcher (werpster) deel uit van Talent Team Holland; de groep jeugdige topsportvrouwen die namens de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond meedraait in de hoogste landelijke competitie.

Definitief mee
Talent Team Holland bestaat uit de beste jonge speelsters van Nederland. De laatste maanden viel er steeds een aantal gegadigden af. Afgelopen weekend sprak de bondscoach de verlossende woorden: Roos-Marijn is definitief geselecteerd en gaat mee naar de VS.

Een fantastisch resultaat, na maanden van zeer intensieve training. Uiteraard is ze enorm blij en trots op deze mijlpaal.

Zuiedvogels
Kramer begon haar sportieve carrière op vijfjarige leeftijd in Huizen bij Honk- en Softbalvereniging De Zuidvogels. Daarna speelde zij een jaar bij HCAW in Bussum.

De Huizerse speelt sinds twee jaar bij de Haarlemse topclub Olympia. Ze heeft zich de laatste jaren volledig gespecialiseerd in haar veldpositie als pitcher.

Uit de krant