Brenda van Laar is de initiatiefneemster van de paardentram, die nu in opdracht van de gemeente als proef gaat rijden.
Brenda van Laar is de initiatiefneemster van de paardentram, die nu in opdracht van de gemeente als proef gaat rijden.

Proef met authentieke paardentram

Toerisme

HUIZEN - Brenda van Laar gaat met haar authentieke paardentram als proef in opdracht van de gemeente op zaterdag 27 augustus en zaterdag 3 september rijden tussen het Oude Dorp en de Oude Haven.

De ritten in de paardentram vallen samen met twee tv-opnamedagen van het waterrijke spelprogramma Bommetje XL, waarvan op 27 en 28 augustus en 1, 3 en 4 september weer opnamen zijn in het Nautisch Kwartier.

Gezellige sfeer
Een oorspronkelijke paardentram in het dorpsbeeld kan volgens de gemeente bijdragen aan de gezellige sfeer in Huizen. Daarnaast stimuleert de paardentram het bezoeken van de oude haven en het oude dorp.

Het doel is om te kijken of het uitgestippelde traject geschikt is. De route loopt door het dorp via de Havenstraat naar de haven van Huizen.

Wethouder
Marlous Verbeek, wethouder toerisme: "Het is ontzettend leuk dat de paardentram gaat rijden tijdens enkele tv-opnames van Bommetje. Bewoners en bezoekers komen zo op een speciale manier op verschillende mooie locaties in Huizen."

"Hierdoor is Huizen een toeristische attractie rijker. We zijn erg benieuwd of dit initiatief bevalt en of de route voldoende geschikt is."

Halteplaats
De paardentram start in het Oude Dorp tussen 12.00 en 15.00 uur. Er komt een halteplaats voor de Oude Kerk. Via de Havenstraat rijdt de tram naar de Oude Haven. Daar komt vlakbij de werkhaven een halteplaats om op- en af te stappen.

De rit duurt ongeveer 20 minuten. Er is ongeveer een kwartier in- en uitstaptijd bij de haltes. Meerijden is gratis.

Lees meer over het initiatief van de paardentram in de digitale editie

Uit de krant