Het Nautisch Kwartier, waar straks eventueel riviercruiseschepen zullen aanmeren.
Het Nautisch Kwartier, waar straks eventueel riviercruiseschepen zullen aanmeren.

Zo veel mogelijk toeristen naar Haven van 't Gooi trekken

Toerisme

HUIZEN - Zo veel mogelijk toeristen naar Huizen, de Haven van 't Gooi, trekken. Dat is de missie van wethouder Marlous Verbeek die toerisme onder haar hoede heeft.

Toeristen die volgens haar niet het dorp zullen overspoelen. "Die zullen zich verspreiden, we hebben veel te bieden. Ook in het achterland. Bovendien kun je op sommige plekken een kanon afschieten. Het zou goed zijn voor de levendigheid van het dorp."

Kinderschoenen
Het toeristisch beleid van de gemeente staat nog in de kinderschoenen, want het is nog geen tien jaar oud. Dat wil niet zeggen dat er niet hard aan gewerkt wordt. Inmiddels is er een beleid vastgesteld en ook de evenementen trekken veel bezoekers, die de wethouder graag wil vasthouden.

"Hoe leuk is het dat de opnamen van 'Bommetje' hier weer zijn gehouden. Voor een geringe bijdrage aan de productie, zoals inzet van de KNRM reddingsbrigade, duikers en EHBO, zien honderdduizenden mensen hoe mooi ons Nautisch Kwartier is en dat trekt mensen naar ons dorp toe", zegt Verbeek enthousiast.

Voorbeeld
Reden ook om tijdens de opnamen een proef te doen met de paardentram, die bezoekers vanaf het Nautisch Kwartier naar het Oude Dorp heen en weer reed. "Het is een voorbeeld hoe je als gemeente met geringe middelen iets van de grond kunt helpen tillen", stelt de wethouder.

Lees verder in de digitale editie

Wethouder Marlous Verbeek heeft Toerisme onder haar hoede.

Uit de krant