Geen doorsteek hier, maar een extra strook naar linksaf en de bus kan meerijden over de Meent.
Geen doorsteek hier, maar een extra strook naar linksaf en de bus kan meerijden over de Meent. Foto: Bob Awick

Huizen bereikt overeenkomst over snelle bus

Buurt / wijk

HUIZEN - "We zijn er uit", liet wethouder Gerrit Pas vanmiddag weten. De gemeente heeft nu echt overeenstemming bereikt over het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). De snelle bus gaat meerijden over de Meent, zonder doorsteek bij de Regentesse.

Dat laatste was een groot struikelblok voor Huizen en is nu opgenomen als een laatste oplossing als in de toekomst het traject niet meer voldoet aan de normen voor de snelle bus.

Regie
De laatste overeenkomst met de provincie in maart leek dat struikelblok op de kruising van de Huizermaatweg met de Bovenmaatweg al te hebben weggewerkt, maar toen had de provincie de regie als er in de toekomst maatregelen genomen moeten worden.

"Nu krijgen wij zes maanden de tijd om zelf een oplossing aan te dragen en deze samen met de provincie uit te werken. Dan is er tijd om ook andere oplossingen te zoeken. De doorsteek is dan een allerlaatste optie."

Tien jaar
De provincie verwacht overigens dat er de komende tien jaar voldaan kan worden aan de normen voor de snelle bus door nu alleen een extra rijstrook voor links aan te leggen op de bewuste kruising.

De gemeenteraad moet nog instemmen met de oplossing. Een brief naar de provincie wordt nu opgesteld en op woensdag 28 juni besproken door de gemeenteraad in de commissie. Vervolgens kan deze op 13 juli in de raadsvergadering worden vastgesteld.

Uit de krant