Rob Bource, hier met een deelauto op de foto, heeft uit passie voor duurzaamheid en vervoer E-motion georganiseerd.
Rob Bource, hier met een deelauto op de foto, heeft uit passie voor duurzaamheid en vervoer E-motion georganiseerd. Foto: Marnelleke Bource-Mout

E-motion tijdens komend Havenfestival

Buurt & wijk

HUIZEN - Al in 2013 had hij het idee om iets te doen met duurzame mobiliteit. Nu de oldtimers bij het Havenfestival er dit jaar niet staan, maakt Rob Bource E-motion 2017 mogelijk. Een festival over duurzame mobiliteit.

"Ik ben er mee begonnen, omdat ik het niet zo'n aanlokkelijk idee vond om een leeg parkeerterrein aan te treffen nu het Oldtimer Festival Huizen niet doorgaat", zegt Rob Bource, de drijvende kracht achter E-motion 2017.

Duurzame mobiliteit
"Maar het is een onderwerp dat dicht bij me staat, duurzame mobiliteit, en eigenlijk speel ik al met de gedachte sinds 2013." Het gaat om elektrisch vervoer in de breedste zin van het woord volgens Bource.

"Iedereen die aanwezig is, wil informeren, inspireren en mensen iets laten ervaren", gaat hij verder. "Volvo, BMW, Volkswagen, Toyota, Mercedes, Opel en Audi laten hun aanbod zien.

Watertanden
"Er zijn van de marktleider Aixam elektrische brommobielen. Electric Motorcycles laat spetterende motoren zien, die zelfs de meest verstokte motorliefhebber doen 'watertanden'", lepelt hij enthousiast en in rap tempo op.

"E-Scooters Almere laat zien en ervaren wat de voordelen van een elektrische scooter zijn. Geluidloos, geen uitstoot en zuinig in gebruik. Verder zijn er e-bikes die kunnen worden bekeken en bereden."

Programma
Commerciële partijen, dat wel, die natuurlijk iets willen verkopen. "Maar misschien verkopen ze wel niets", zegt Bource. "Ze staan hier op eigen risico, maar waren bereid om daar wel voor te betalen en dat betekent dat ik daarnaast ook een leuk programma heb kunnen samenstellen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant