Storingen aan de OV-poortjes worden gezien in het controlecentrum bij Thales in Huizen.
Storingen aan de OV-poortjes worden gezien in het controlecentrum bij Thales in Huizen.
Achter de schermen

Thales beheert kassa OV-chipkaart

Bedrijven

HUIZEN – "Jullie doen hier toch iets met nachtkijkers, krijgen wij vaak te horen." In de zomerserie 'Achter de Schermen bij…' nemen we een kijkje bij verschillende bevlogen ondernemingen.

Het HuizerNieuws gaat deze week in gesprek met Jean-Philippe de Rek, managing director Transport van Thales Nederland.

Brandweerkazerne
Sinds 1999 is Thales Huizen gevestigd op de kop van de haven met zicht op de bootjes die dobberen op het water. Het bedrijf, dat eerder als Hollandse Signaal aan de Havenstraat gevestigd was, kreeg de locatie toegewezen van de gemeente, aangezien de toenmalige brandweerkazerne toch ging verhuizen.

De Thales Group, een oorspronkelijk Frans bedrijf met het hoofdkantoor in Parijs, is een wereldwijde elektronicaonderneming die vooral actief is op het gebied van veiligheid in de luchtvaart-, defensie- en transportindustrie.

Huizen
In Nederland zijn meerdere vestigingen, waaronder het hoofdkantoor in Hengelo en de locatie in Huizen. "Wij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 20 procent van de omzet in Nederland, zo'n 50 miljoen euro. Ongeveer 380 mensen werken hier, waarvan 240 op de afdeling Transport", vertelt directeur Transport Jean-Philippe de Rek.

Hij wil graag een kijkje geven achter de schermen, want ook hij krijgt vaak de vraag wat zich hier nou precies afspeelt. "Iemand die hier al twintig jaar langsreed, wist eigenlijk niet te vertellen wat hier gebeurt."

Divisie Transport
Een belangrijke afdeling voor het bedrijf is de divisie Transport. Vooral op het gebied van de ov-chipkaart en de incheckpoortjes speelt Thales Huizen een belangrijke rol.

"Op het moment dat een reiziger zijn kaartje tegen zo'n paal houdt, zorgen wij ervoor dat aan het einde van de rit de juiste afrekening gemaakt wordt. Dat de reiziger betaalt voor wat hij heeft gereisd en dat de betaling bij de juiste vervoerder terechtkomt. Wij beheren dus de kassa voor de vervoerders", legt De Rek uit.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant