Afbeelding
Foto: Pixabay

De Alliantie schakelt wooncoach in voor huurders 65+

Zorg

HUIZEN - De Alliantie werkt samen met gemeente Huizen aan prettig en veilig wonen in Huizen. Sinds kort is er de proef 'Wooncoach'. Door die proef komt De Alliantie in contact met haar huurders van 65 jaar en ouder, die wonen in de buurten het Oude Dorp de Zuid en de Zeeheldenbuurt. Er wordt gesproken over de huidige woonsituatie, woonwensen en verhuismogelijkheden.

Joan van der Burgt, directeur van De Alliantie Gooi en Vechtstreek: "Door de inzet van een wooncoach ontstaat zicht op de woonwensen van de individuele bewoner en op eventuele belemmeringen om in de woning te blijven, of om juist de stap te maken om te verhuizen. Als een bewoner niet langer tevreden is omdat de woning te groot is, of als de bewoner moeite heeft met traplopen of het bijhouden van de tuin, dan kan de wooncoach de mogelijkheden bespreken en ook doorverwijzen naar andere instanties."

Passend
Wethouder Wonen Marianne Verhage van de gemeente Huizen geeft aan: "Wij vinden het belangrijk om te horen wat er leeft bij huurders van 65 jaar en ouder. Zo kunnen we inventariseren welke behoeften en belemmeringen er zijn. Het gesprek geeft ook de mogelijkheid om vrijblijvend advies te geven, op basis van woonwensen."

Uit de krant