Afbeelding

Elektrisch rijden wordt populairder in de gemeente Huizen: waar laad je voordelig op?

Advertorial

In Huizen zie je steeds meer elektrische auto’s op de weg. De populariteit van elektrische voertuigen groeit gestaag in Nederland, en Huizen is geen uitzondering. Het aantal volledig elektrische auto’s op onze wegen heeft, volgens gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), nu al de 400.000 gepasseerd. Deze groei zet zich naar verwachting voort. Overweeg je ook de overstap naar elektrisch rijden, dan wil je vast weten waar je voordelig kunt opladen.

Opladen bij je thuis: handig en voordelig

Je auto thuis opladen is het makkelijkst én voordeligst. Zo heb je altijd een oplaadpunt bij de hand. Je kunt de accu van je auto ook op een standaard stopcontact aansluiten, maar het duurt dan wel enkele uren tot een dag voordat deze volledig is opgeladen. Een betere optie is om te investeren in je eigen laadpaal voor thuis. Je hebt hier wel een eigen oprit voor nodig. Ook hangt er een prijskaartje aan van ongeveer €1.500 tot €2.500, inclusief installatie. Ondanks deze kosten, ben je op de lange termijn voordeliger uit ten opzichte van publiek laden. Thuis betaal je namelijk alleen de stroomkosten van je energieleverancier, terwijl de tarieven bij openbare laadpalen hoger liggen (ongeveer €0.50 per kilowattuur) en je vaak ook een starttarief per laadsessie betaalt.

Wil je een eigen laadpaal aanschaffen? Bij laadpaal specialist Laadkompas lees je meer over de kosten en installatie van een laadpaal voor thuis.

Meer dan 130 openbare laadpunten in de gemeente Huizen

Als een laadpaal thuis geen optie is, of als je dit te duur vindt, zijn er gelukkig voldoende openbare laadmogelijkheden. Nederland behoort tot de Europese koplopers in het aantal openbare laadpalen. In de gemeente Huizen zijn nu ruim 130 oplaadpunten beschikbaar.

Staat een van deze 130 laadpalen niet bij jouw huis in de buurt? Dan kun je de gemeente vragen om een extra laadpaal te plaatsen. Hier zitten wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Op de website van de gemeente Huizen kun je hier meer over lezen. Tenslotte: vergeet niet dat je een laadpas nodig hebt om gebruik te maken van publieke laadpalen. Bij Laadkompas kun je een gratis laadpas aanvragen.

Uit de krant