De initiatiefnemer hoopt dat er volop gebruik gemaakt gaat worden van het kastje.
De initiatiefnemer hoopt dat er volop gebruik gemaakt gaat worden van het kastje. Foto: aangeleverd

Geef- en neemkastje bij Oude Kerk

Buurt & wijk

HUIZEN - Aan de achterkant van de Oude Kerk staat sinds enkele weken een geef- en neemkastje. 

Het kastje is gevuld met houdbare levensmiddelen, verzorgings- of schoonmaakproducten. Het is bedoeld voor mensen die weinig te besteden hebben. 

Het is geen ruilkastje, de artikelen mogen meegenomen worden zonder er iets voor terug te hoeven zetten.

Beheer
Iedereen die wat boodschappen of producten kan missen, kan dit in het kastje zetten. Het kastje wordt beheerd door een aantal leden van de Oude Kerk. 

Zij houden in de gaten of het kastje goed gevuld is, zodat er genoeg in staat voor wie iets nodig heeft. Als er niet voldoende artikelen in het kastje staan wordt het aangevuld met artikelen die één keer in de maand ingezameld worden.

Inzamelmomenten
Wilt u ook wat voor het kastje geven en bent u niet in de gelegenheid het zelf er in te zetten of is het teveel voor het kastje? Geef de producten dan af tijdens de inzamelmomenten aan de Koningin Julianastraat 43. 

De inzamelmomenten zijn op elke laatste maandag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur. Behalve in december, dan is het op 18 december in verband met de kerstdagen.

De initiatiefnemer hoopt dat er volop gebruik gemaakt gaat worden van het kastje om zo elkaar te helpen in deze dure tijden.

Uit de krant