Afbeelding
Foto: Albert van der Linden

Vlotburg wacht op vergunning voor opening museum

Buurt & wijk

HUIZEN Het is een opvallende verschijning die al goed twee weken in de haven ligt: Vlotburg. Eigenaar van het museum op het water, Lenny Vries, was eerder deze week nog positief gesteld over het verkrijgen van een vergunning. Vandaag is echter de beslissing genomen dat het museum niet open gaat in Huizen.

Lenny’s varende museum is geïnspireerd op een kasteel uit de middeleeuwen. Aan boord heeft de verzamelaar een grote expositie met vele voorwerpen uit die periode. Het schip zou tot eind februari blijven liggen, maar dat gaat dus niet door.

“We waren in gesprek met de gemeente over de kosten van de vergunning. Toen we hier eerder lagen waren deze kosten veel lager. Ze zouden over de hoogte van de kosten nog in gesprek gaan bij de gemeente, maar dit heeft een tijd geduurd door vakantie en ziekte. Vandaag heb ik gehoord dat ze de prijs niet lager kunnen maken. Die kosten zijn te hoog en daarom moeten wij de haven van Huizen zo snel mogelijk verlaten.”

Lenny is zelf geen schipper en moet nu dus eerst een schipper regelen die het varende museum naar zijn volgende stop in Alkmaar kan varen. Hij verwacht begin volgende week weg te zijn uit Huizen.

Uit de krant