Wildlife, found in the 128,000-hectare Sapi Private Reserve, east of Zimbabwe’s Mana Pools National Park.
Wildlife, found in the 128,000-hectare Sapi Private Reserve, east of Zimbabwe’s Mana Pools National Park. Foto: Andrew Howard Photo
ReisNieuws

ExperienceTravel: uw specialist in exclusieve reizen op maat nu ook in Laren

Commerciële bijdrage

LAREN ExperienceTravel opende op 4 december j.l. de deuren van een tweede vestiging. Naast het vertrouwde hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch is de moderne ontdekkingsreiziger per heden ook van harte welkom aan de Torenlaan 2 in Laren voor een reisadvies op maat of een inspirerend gesprek.

Ruim 25 jaar geleden zag ExperienceTravel het levenslicht. Om te stellen dat dit gebeurde in Zimbabwe is wellicht wat overdreven, maar de spreekwoordelijke wieg van de reisspecialist staat beslist aan de oevers van de Zambezi. Oprichter en CEO Harco van Uden heeft een voorliefde voor het Afrikaanse continent en deze romance bloeide verder op toen hij halverwege de jaren 90 een kanosafari maakte over de Zambezi rivier.

Peddelend tussen krokodillen, olifanten, nijlpaarden en buffels speelde hij gevoelsmatig de hoofdrol in zijn eigen natuurdocumentaire. Hij was zelfs zo onder de indruk van deze belevenis dat hij dit graag met andere mensen wilde delen. Zijn idee voor een eigen bedrijf was geboren en niet veel later leidde dit tot de oprichting van ExperienceTravel. Destijds bestond het reisaanbod uit slechts één bestemming. U raadt het al: Zimbabwe.
Anno 2023 is het aanbod op zijn zachtst gezegd flink uitgebreid, want tegenwoordig kan er afgereisd worden naar meer dan honderdvijftig bestemmingen wereldwijd. Dit ruime aanbod is echter niet de grootste kracht van ExperienceTravel, dat is het denken vanuit de reiziger. Van Uden vertelt hierover: “Het invullen van iemands vrije tijd is een groot voorrecht, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Veel van onze reizigers hebben een druk bestaan en willen de schaarse vrije tijd waarover zij beschikken effectief invullen. Het samenstellen van een unieke maatwerkreis vergt dus een gedegen en vakkundige voorbereiding. Onze deskundige reisspecialisten, die talloze bijzondere plekjes wereldwijd zelf bezochten, voeren eerst meerdere gesprekken. Dit kan op afspraak bij ons in Den Bosch of Laren, maar ook huisbezoek is mogelijk. Op basis van de wensen en persoonlijke voorkeuren van de reiziger wordt vervolgens gekeken naar een eerste reisopzet, waarna gaandeweg een unieke co-creatie ontstaat. Het feit dat mensen ons door de jaren heen telkens opnieuw het vertrouwen schenken om hun reis samen te stellen, is veelzeggend. Bijkomend voordeel hiervan is dat onze reisspecialisten onze reizigers – en hun wensen – steeds beter kennen. Het is in dat opzicht mooi om te zien dat reisspecialisten tijdens een reis die ze zelf maken weleens denken ‘dit zou nou echt iets zijn voor meneer A of mevrouw X’. Bij terugkomst delen ze hun bevindingen, hetgeen zomaar weer kan leiden tot een volgende bijzondere reiservaring.”

Vanaf nu kan dus ook Laren het startpunt zijn van Experiences and Memories for a Lifetime. Kom dus zeker eens langs om een kijkje te nemen. Bijvoorbeeld op dinsdag 12 december, wanneer er tijdens een feestelijke opening vanaf 16.00 uur gelegenheid is om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken.

Uit de krant