Afbeelding
Foto: Bob Awick

Veranderde inzameldagen pmd

Buurt / wijk

HUIZEN - Voor een groot aantal huishoudens in 't Gooi veranderen deze week de inzameldagen voor pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken). De betreffende adressen hebben de afgelopen weken een nieuwe inzamelkalender ontvangen.

Ook in de GAD-app en in de online inzamelkalender op GAD.nl zijn de veranderde inzameldagen vermeld.

In Laren, Blaricum, Huizen en een deel van Naarden wordt nu gebruik gemaakt van pmd-containers in plaats van pmd-zakken. Daar wordt sinds 1 juli het pmd eens per drie weken opgehaald. In een deel van de wijken in de overige gemeenten wordt het pmd net als voorheen tweewekelijks opgehaald, maar op een andere dag van de week. Voor adressen die geen nieuwe inzamelkalender hebben ontvangen, blijft de ophaaldag hetzelfde.

Pmd staat voor Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drinkpakken. Die mogen bij elkaar in de pmd-zak of -container. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om plastic zakjes en bakjes, conserven- en drankblikjes en zuivel- en sappakken. Alleen leeg verpakkingsafval mag in de zak of container. Plastic en metaal dat geen verpakkingsmateriaal is, kan op het scheidingsstation worden ingeleverd.

Uit de krant