Tijdens de herdenking vorig jaar
Tijdens de herdenking vorig jaar Foto: Casper Bunschoten

Nieuwe leden gezocht voor 4 mei comité

Historie

HUIZEN - Het 4 mei comité Huizen zoekt op korte termijn enthousiaste leden die kunnen helpen bij de organisatie van de jaarlijkse dodenherdenking. Daarnaast is het comité op zoek naar een voorzitter.

Het 4 mei comité organiseert ieder jaar een indrukwekkende herdenking bij de twee Huizer oorlogsmonumenten. De afgelopen jaren nam het aantal belangstellenden toe. 

De jaarlijkse herdenking op 4 mei heeft zich ontwikkeld tot een ingetogen maar ook emotionele bijeenkomst met eigentijdse muziek, gedichten van kinderen, de ‘niet zo stille’ tocht, het ‘gezicht’ van een Huizer slachtoffer en een mooi interview over een actueel onderwerp door presentator Annemiek Schrijver.

Steentje bijdragen
Het 4 mei comité is klein en om de continuïteit te waarborgen zoekt het comité uitbreiding met een aantal allround vrijwilligers. Het comité zoekt mensen die het leuk vinden om in de archieven te duiken en te speuren naar de oorlogsgeschiedenis van ons dorp en haar inwoners, frisse nieuwe ideeën hebben om de herdenking vorm te geven of talent hebben voor regelen en organiseren. 

Bovenal wordt gezocht naar mensen die het belangrijk en waardevol vinden om een steentje bij de dragen aan deze jaarlijks terugkerende herdenking.

Uit de belangstellenden zal een voorzitter gekozen worden. Voor meer informatie of aanmelden: a.muller@huizen.nl. Vermeld hierbij naam en contactgegevens.

Uit de krant