V.l.n.r. Wethouder Jelmer Kruijt, burgemeester Han ter Heegde en het echtpaar Vaneman.
V.l.n.r. Wethouder Jelmer Kruijt, burgemeester Han ter Heegde en het echtpaar Vaneman. Foto: © Bob Awick

Koninklijke onderscheiding voor Tempo AV-vrijwilliger Kees Vaneman

Mensen

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde heeft vanmorgen een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Kees Vaneman. Hij kreeg dit lintje - Lid in de Orde van Oranje-Nassau - voor zijn jarenlange toewijding en tomeloze inzet als vrijwilliger op sportief én cultureel vlak. Vaneman woont in Huizen, maar de burgemeester van Gooise Meren heeft op verzoek het lintje uitgereikt omdat al het vrijwilligerswerk in ‘zijn’ gemeente plaatsvindt.

Al sinds 1974 is Vaneman een trouw lid van Tempo Atletiek Vereniging, waar hij door de jaren heen verschillende functies heeft vervuld: variërend van penningmeester tot trainer en coach. Zijn betrokkenheid bij Tempo AV en de overkoepelende vereniging KNAU is met een verbintenis van maar liefst vijftig jaar bewonderenswaardig te noemen.

Buddy

Wat Kees Vaneman echt onderscheidt, is zijn onvermoeibare streven om het beste in anderen naar boven te halen. Hij heeft zich altijd ingezet om zowel volwassenen als jongeren te inspireren om te gaan sporten en dit vol te houden. In 2021 startte hij zelfs als buddy voor de Running Blind-atleten, waarbij hij ervoor zorgde dat mensen met een visuele beperking veilig konden hardlopen.

Maar zijn betrokkenheid reikt verder dan alleen de atletiekbaan. Al sinds 1984 is Vaneman actief bij de Gooise carnavalsvereniging De Erwtenschieters, waar hij zelfs drie keer hoogheid is geweest. Daarnaast heeft hij zijn steun verleend aan De Zonnebloem, waar hij zich zonder aarzeling aanmeldde als penningmeester. De Huizer staat bekend als een persoon met een hart van goud, altijd bereid om anderen te helpen en zijn steentje bij te dragen aan de gemeenschap. Voor zijn ongelooflijke inzet en toewijding heeft Zijne Majesteit de Koning dan ook besloten om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uit de krant