Bedrijfsleider Jacques de Groen voor een van de groepsaccommodaties.
Bedrijfsleider Jacques de Groen voor een van de groepsaccommodaties.

De zomer van ... camping De Woensberg

Algemeen

HUIZEN/BLARICUM - Voor veel mensen is de zomer een tijd van ontspanning en vrijheid, maar voor een handjevol mensen is dit juist het belangrijkste en drukste seizoen.

In deze serie volgen wij deze mensen en krijgen wij een kijkje in de keuken van hun zomerseizoen. Deze week kijken we met bedrijfsleider Jacques de Groen rond op Camping De Woensberg op de grens van Huizen en Blaricum.

Groepen
De camping aan de Woensbergerweg 5 in Huizen kent 272 individuele kampeerplaatsen en ook nog eens 350 plekken in de groepsaccommodaties. Plek bieden aan groepen is eigenlijk het belangrijkste voor de camping.

"We maken onderdeel uit van de Paasheuvelgroep. Dit is een stichting die tot doel heeft om groepen een betaalbaar onderkomen te bieden", vertelt Jacques. Een groot deel van zijn tijd besteedt hij dan ook om de verblijven van deze groepen te regelen.

Sociale vakanties
"Ik maak de planning en onderhoud contacten met deze groepen, die vaak al langer al hier komen. Bijvoorbeeld met de Stichting Weekje Weg, een fonds voor sociale vakanties voor mensen die anders niet op vakantie zouden kunnen. Zij zijn hier vaste klant."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant