Cees Jomers staat met zijn vrouw al 25 jaar op de Woensberg. Vanaf volgend jaar moet hij eraf.
Cees Jomers staat met zijn vrouw al 25 jaar op de Woensberg. Vanaf volgend jaar moet hij eraf.

De Woensberg stopt met individuele kampeerders

Algemeen

HUIZEN - Camping de Woensberg gaat in 2017 dicht voor individuele kampeerders. Eigenaar de Stichting Paasheuvelgroep wil zich volledig gaan richten op groepsaccommodaties. De vaste gasten van de camping zijn teleurgesteld over het besluit.

De camping op de grens van Huizen en Blaricum kent 272 individuele kampeerplaatsen en ook nog eens 350 plekken in de groepsaccommodaties. Vanaf volgend jaar worden de plekken voor individuele kampeerders opgeofferd en gaat de camping zich volledig richten op groepsaccommodaties.

Logische stap
De Stichting Paasheuvelgroep, eigenaar van het terrein, begrijpt dat het een ingrijpende beslissing is, maar vindt het een logische stap. "Wij zijn een stichting met 42 groepsaccommodaties. Om de toekomst van deze locatie te kunnen waarborgen hebben wij besloten het aantal individuele gasten te gaan afbouwen."

"Daarmee komt het terrein ter beschikking voor de groepen en ontstaat er meer ruimte voor sport en spel voor kinderen", laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Verliefd
Vaste gasten, die er soms al dertig jaar staan, zijn er niet blij mee. Cees Jomers uit Friesland is een van de teleurgestelde vaste gasten. "Ik kom hier al 25 jaar."

Ooit verliefd geworden op het 'schilderachtige' dorpje Blaricum waren hij en zijn vrouw meteen verkocht. "Het is een fantastische omgeving. Huizen is een mooi dorp en het is heel leuk om hier te gaan vissen. Mijn vrouw is gesteld op Laren, waar ze lekker kan winkelen", vertelt Jomers.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant