Anne-Marike en Peter van Arkel uit Rotterdam bij hun motorboot in de haven van Huizen.
Anne-Marike en Peter van Arkel uit Rotterdam bij hun motorboot in de haven van Huizen. Foto: Carin van den Berg

Wat vinden toeristen van Huizen: Haven van 't Gooi?

Algemeen

HUIZEN - Huizen heeft als mooie ondertitel 'Haven van 't Gooi'. Het dorp ligt aan het water en heeft meerdere havens, dus zo'n raar idee is dat eigenlijk niet. Vaak is er kritiek van inwoners, want het kan toch veel beter. Wat vinden toeristen die in de gemeentehaven liggen van de titel?

Een ietwat koude, niet echt zomerse dag, vorige week vrijdag in de haven van Huizen. Toch liggen er genoeg vakantiegangers langs de kade van de gemeentelijke haven. Veel van hen zijn ook buiten, want het is gelukkig droog. Wat vinden zij van Huizen: Haven van 't Gooi?

Weer
Anne-Marike en Peter van Arkel stappen net van hun motorboot af. Ze komen uit Rotterdam. Zijn ze hier toevallig terecht gekomen of hebben ze bewust gekozen voor een bezoek aan Huizen? "We liggen hier vanwege het weer", zegt Peter. "Normaal hadden we doorgevaren naar Naarden, maar dat was niet haalbaar."

"Huizen: Haven van 't Gooi? Wat mij betreft niet. Heb je de haven van Naarden wel eens gezien. Je ligt hier achter een industrieterrein, ik wil niet vervelend zijn, maar dit is de eerste en laatste keer. Het is ook al een lastige opstap van de boot, de kade is voor ons te hoog."

Kritiek
Zijn vrouw Anne-Marike probeert de kritiek van haar man wat af te zwakken. "We liggen wel tegenover een leuk restaurant en van de havenmeester kreeg ik zo'n handig hoesje om op het raam te plakken, zodat ik daar het bonnetje in kan schuiven en ze kunnen zien dat we hebben betaald."

Ze hebben de avond ervoor een borreltje genomen in het verderop gelegen Nautisch Kwartier. "Die havenkom is leuk, daar had ik graag willen liggen, maar dat mag niet, want dat is voor dagrecreatie. Jammer." Haar man vindt het net even te gekunsteld in de stijl van een voormalig Zuiderzeestadje.

Supermarkt
Het echtpaar gaat naar de Lidl, dat is nu wel handig, zo'n supermarkt dichtbij. "Maar het is dat ik het toevallig op de kaart zag staan toen ik aan het kijken was wat er in de omgeving is. Ik vind het gek dat dat nu nergens staat aangegeven hier", zegt Peter.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant