De jeugdleden verkopen loten van de Grote Clubactie voor de nieuwe sportzaal.
De jeugdleden verkopen loten van de Grote Clubactie voor de nieuwe sportzaal. Foto: Bob Awick

Atletiekvereniging Zuidwal wil kleine binnensportzaal

Sport

HUIZEN - Jeugdleden van Atletiekvereniging Zuidwal trokken er vorige week zaterdagmorgen op uit om loten van de Grote Clubactie te verkopen. De opbrengst komt ten goede aan een sportzaal die de club wil bouwen bij de atletiekbaan.

Deze zal grotendeels door atleten met een beperking worden gebruikt. Er is al 12.000 euro opgehaald en heel veel geld gespaard. Het resterende bedrag is als subsidie gevraagd bij de gemeente.

Slecht weer
Oud-voorzitter Jos Hogenbirk en lid van de bouwcommissie van de club: "Als het nu slecht weer is, gaan we vaak de kantine in, maar dat is eigenlijk ondoenlijk. Daarom hebben we ons drie jaar geleden de vraag gesteld wat we zouden willen."

"Daarbij hebben we ons in eerste instantie niet tegen laten houden door de vraag of er genoeg geld voor was of dat iets wel zou mogen." Het resultaat was een ultieme wens van 'zes schoenendozen' hoog, zoals Hogenbirk omschrijft, met liften en al.

Kleine uitbreiding
Een droom die niet te verwezenlijken bleek, omdat dit veel te veel geld zou kosten. Uiteindelijk kwam de atletiekvereniging uit op een betaalbare wens van een kleine uitbreiding met 'twee schoenendozen' en gewoon op de begane grond.

"Deze bestaat uit een sportzaal van 9 bij 12 meter breed aan de kant van de bestuurskamer. Daar komt een doorgang naar de zaal en een invalidentoilet. Ook krijgen we een hok om materiaal in op te slaan. Daar was ook grote behoefte aan."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant