Trainer Daan Hidden:
Trainer Daan Hidden: "Iedere volgende wedstrijd is een nieuw project en vereist een andere tactische aanpak." Foto: Bob Awick

Pakt AH'78 vandaag de periodetitel?

Sport

HUIZEN - AH'78 kan vandaag, zaterdag 17 november, de eerste periodetitel veroveren in de derde klasse. Dan moeten de Huizers wel even koploper Waterwijk verslaan.

Spannend gaat het zeker worden in het Stadspark in Huizen waar de wedstrijd om 14.30 uur begint. De ploeg van de nieuwe coach Daan Hidden had tot afgelopen zaterdag met de minste verliespunten in 3C de regie in handen.

Derde
Na de verloren inhaalwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer zijn de kaarten echter opnieuw geschud. AH'78 staat nu derde met evenveel punten als Hilversum (tweede) en een gelijk doelsaldo.

AH moet daarom niet alleen winnen van Waterwijk, maar ook veel doelpunten scoren. Hilversum speelt namelijk tegen het zwakkere Nita en heeft dus betere papieren dan de Huizers.

Voortvarend
De ploeg van Hidden begon het seizoen voortvarend met vijf zeges en een gelijkspel. "Dat was anders dan bij mijn vorige club Altius", opent de oefenmeester.

"Daar begonnen we meestal matig en pakten gedurende het seizoen de punten. Bij AH is het andersom: al jaren een sterke start, maar stranden in het zicht van de finish als het om promotie gaat."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant