Mark Teeuwissen in zijn huiselijke kantoor aan de Haardstedelaan.
Mark Teeuwissen in zijn huiselijke kantoor aan de Haardstedelaan. Foto: Bob Awick

Makelaar 3.0 Mark Teeuwissen expert wonen en geluk

Bedrijven

HUIZEN - Mark Teeuwissen loopt graag met de telefoon aan zijn oor door zijn kantoor aan de Haardstedelaan 16 in Huizen. Hij is fanatiek en heeft veel energie.

Hij is Makelaar 3.0 en ontpopt zich steeds meer als expert op het gebied van wonen en geluk. "Ik vind het zo leuk om mensen bij de aankoop of verkoop van hun huis te coachen", zegt hij.

Carrière
Mark maakte pas van de makelaardij zijn carrière nadat zijn vader 17 jaar geleden bij een ongeval om het leven kwam. "Ik had bedrijfskunde gestudeerd en werkte bij het hoveniersbedrijf van mijn vader."

"Met het afhandelen van de nalatenschap kwam ik in aanraking met de makelaardij. Ik had het gevoel dat dat anders kon en ben toen zelf makelaar geworden."

Mensen
Hij wilde vooral met mensen werken en vernieuwend bezig zijn. Hij kwam al heel gauw terecht bij een internetmakelaar, waarvoor hij bij klanten langsging om gegevens op te nemen.

"Daar kreeg ik veel vragen van bewoners. Ik merkte dat een internetmakelaar vaak ook niet aan de behoefte kon voldoen. Kopers en verkopers hadden behoefte aan iemand die hun coacht en helpt het huis te kopen of verkopen. Iets dat ik heel leuk vind."

Menukaart
Het resulteerde in een menukaart met diensten die kopers en verkopers van hem af kunnen nemen. "Ze kiezen wat ze zelf willen doen en wat ik kan doen. We verkopen of kopen zo samen het huis."

"Daarbij kijk ik ook heel specifiek wat mensen willen op woongebied en reken ik voor diensten een vast bedrag. Het gaat me uiteindelijk om hun woongeluk."

Makelaardij 3.0
Deze manier van werken noemt hij zelf makelaardij 3.0. "De traditionele makelaar is 1.0 en internetmakelaardij 2.0. Ik ga een stap verder en heb het daarom makelaar 3.0 genoemd. Dat leek me duidelijk."

Markt ontpopt zich langzaam maar zeker ook als expert op het gebied van wonen en geluk. Hij schreef al het boek 'Je huis verkoop je zo' en is nu bezig met onderzoek voor zijn volgende boek, dat gaat over 'Gelukkig wonen'.

Inspireren
"Wat heb je daar voor nodig? Ik wil mensen enthousiasmeren en inspireren." Daarom startte hij ook het YouTubekanaal 'Gelukkig in Huizen', "om te laten zien waarom het zo leuk is om in Huizen te wonen."

Daarnaast geeft hij iedere maand een gratis masterclass. "Op 22 november is de volgende. Die gaat over het aankopen van je droomhuis." Kijk voor aanmelden en meer informatie op markteeuwissen.nl.

Uit de krant