Over deze plek voor een viskraam was veel discussie, daarom komt hij nu op de parkeerplaats aan de IJsselmeerstraat te staan.
Over deze plek voor een viskraam was veel discussie, daarom komt hij nu op de parkeerplaats aan de IJsselmeerstraat te staan. Foto: Bob Awick

Binnenkort visje eten in Nautisch Kwartier

Buurt / wijk

HUIZEN De gemeente heeft een nieuw beleid voor standplaatsen 'niet op de markt' vastgesteld. Er komen zes nieuwe plekken, onder andere op de IJsselmeerstraat.

De directe aanleiding voor een nieuw standplaatsenbeleid was een voorstel van de raad in juni 2016 om een viskraam mogelijk te maken in het Nautisch Kwartier.

Nieuw beleid
Dit voorstel werd ingediend door het CDA, samen met D66, Dorpsbelangen Huizen, Leefbaar Huizen en de PvdA. Ook de VVD en ChristenUnie konden zich hierin vinden, dus ging het college er mee aan de slag. Het nieuwe beleid is nu vastgesteld en er komen zes plekken bij, waaronder twee aan de Havenstraat in het Nautisch Kwartier.

De eerste plek komt op de parkeerplaats aan de IJsselmeerstraat. Hier kan straks een visje gegeten worden. Even verderop op dezelfde parkeerplaats komt een plek voor een snackkar.

IJsselmeerstraat
Vertegenwoordigers van het hotel spraken in april dit jaar nog in over de plek bij het grasveld. Zij vonden vis en bruidsparen geen goede combinatie. Daarom komen de kramen nu iets verder weg op de parkeerplaats aan de IJsselmeerstraat te staan.

In het artikel in de krant staat dat er plekken komen aan de Havenstraat. Dit klopt helaas niet, dit was verouderde informatie. De plekken komen aan de IJsselmeerstraat.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant