Marilou van Vlaardingen.
Marilou van Vlaardingen. Foto: Atelier Route Huizen

Kunstenaars Huizen doen deuren open

Cultureel

HUIZEN - Voor alweer de 21ste keer is dit weekend de AtelierRoute Huizen. Bij 38 kunstenaars staan de deuren van hun atelier of expositieruimte wagenwijd open.

Schilders, beeldhouwers, keramisten, edelsmeden en fotografen laten dan iedereen kennismaken met hun nieuwste werk. De meeste kunstenaars zijn nog tot het allerlaatste moment bezig: in sommige ateliers is de verf op het schildersdoek nog niet droog.


De kwaliteit van het werk en de gastvrije ontvangst bij de kunstenaars zijn de belangrijkste kenmerk en van het jaarlijkse evenement. Iedereen kan tijdens de AtelierRoute heel dicht bij kunst komen en op veel plekken de kunst zelfs aanraken.

Alle kunstenaars geven uitleg over hun inspiratiebronnen, de keuze van hun materialen, de vormen en de kleuren die ze gebruiken - iets wat in een museum of galerie normaal gesproken nauwelijks mogelijk is. In alle ateliers is kunst te koop.

In de Kunstuitleen / Bibliotheek is een overzichtstentoonstelling te zien met werk van alle deelnemende kunstenaars. Hier kunnen de bezoekers kiezen naar welke ateliers ze willen gaan. Er is een folder met informatie en een routekaart beschikbaar.

In het AtelierRoute-weekend is de Kunstuitleen / Bibliotheek zowel op zaterdag als op zondag open. De ateliers zijn beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. Ook het Huizer Museum is geopend. Daar is de expositie 'Kunstduet' te zien.

Uit de krant