Het regelen van de shantykoren was een van de vele zaken die vrijwilligers deden voor het Havenfestival.
Het regelen van de shantykoren was een van de vele zaken die vrijwilligers deden voor het Havenfestival. Foto: Bob Awick

Organisatie Havenfestival stopt per direct

Cultureel

HUIZEN Stichting Huizer Botters trekt zich terug als organisator van het Havenfestival. Dat heeft de stichting besloten in haar vergadering van 26 oktober.

Reden hiervoor is de teleurstelling van de leden van de werkgroep en daarmee de Stichting Huizer Botters dat het college heeft besloten nog geen geld beschikbaar te stellen voor het Havenfestival na 2018. Dit wil het college overlaten aan het volgende.

Ondergewaardeerd
"De leden van de werkgroep voelen zich ondergewaardeerd voor het werk dat zij de afgelopen 3 jaar hebben verricht om een steeds beter en meer onderscheidend evenement te organiseren", schrijft de stichting in een brief aan de gemeenteraad.

De stichting heeft de voorbereiding van het festival in 2018 opgeschort en gaat zich voortaan meer richten op de doelstelling van de Stichting Huizer Botters, het beheer, behoud en het doorgeven van kennis over botters, het varend cultureel erfgoed van Huizen.

Uit de krant