Marjan Leunissen heeft zelf al veel 'schrijfkilometers' gemaakt en brengt graag haar plezier dat ze hierin heeft over op anderen.
Marjan Leunissen heeft zelf al veel 'schrijfkilometers' gemaakt en brengt graag haar plezier dat ze hierin heeft over op anderen. Foto: Bob Awick

Cursus Creatief Schrijven bij bibliotheek

Mensen

HUIZEN - Marjan Leunissen geeft vanaf 1 september een cursus Creatief Schrijven in de bibliotheek aan Plein 2000 in Huizen. "De voldoening en het plezier dat ik heb met schrijven, wil ik overbrengen."

Zelf heeft ze al heel wat 'schrijfkilometers' gemaakt en is een opleiding als schrijfdocent aan het afronden. "De cursus die ik ga geven is een introductiecursus."

Inspiratie
"Het is geschikt voor mensen die willen beginnen met schrijven of mensen die het al doen, maar wat inspiratie kunnen gebruiken", vertelt Marjan enthousiast.

"De meeste mensen schrijven maar een genre, bijvoorbeeld verhalen, blogs of in hun dagboek. Ik wil ze de technieken aanreiken om meer te kunnen en hun inspiratie een boost geven. Ik neem ze aan de hand en help ze op weg."

Ervaring
Zelf heeft ze al veel ervaring in het schrijven. "Dat is mijn passie en dat wil ik overbrengen op anderen", zegt ze. Ze begon op latere leeftijd met een journalistieke opleiding en heeft zelf vele cursussen creatief schrijven gevolgd. Nu wil ze zich ook verder als docent ontwikkelen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant