De molenaar kon gered worden.
De molenaar kon gered worden. Foto: Brandweer Huizen

Jeugd Huizer brandweer tweede op NK

Mensen

Huizen De jeugdbrandweer Huizen heeft bij de landelijke jeugdbrandweerwedstrijden 2017 net niet de titel weten te veroveren. De uiteindelijke winnaar Ede had net twee punten meer.

"Al met al een uitstekend resultaat voor de Huizer jeugdbrandweer die met deze prestatie weer heeft aangetoond een van de beste jeugdbrandweerkorpsen van Nederland te zijn", aldus Postcoördinator Fred Kos van Huizen.

De wedstrijden vonden plaats in in het Zuid-Hollandse Nieuwerkerk aan de IJssel. Elf ploegen streden om de hoogste eer, namelijk het landkampioenschap.

Deze ploegen hebben zich via voorrondes en halve finales geplaatst voor de landelijke wedstrijd. Voor de klasse aspiranten Lage Druk (jeugdbrandweer) hadden dit jaar zich 97 ploegen ingeschreven.

Het was de vijfde keer op rij dat de jeugdbrandweer van Huizen door wist te dringen tot de landelijke finales. De ploeg bestond uit bevelvoerster Romy Brugman, aanvalsploeg Tim Schraverus en Julian Spilt, waterploeg Floris-Jan Weijermans en Jesse Bout en pompbediende Carsten Meester.

De opdracht in de eindstrijd was om uit te rukken naar molen De Korenaer voor een brandmelding. Eenmaal 'ter plaatse' moesten de teams de uiteraard hevige brand blussen, de molen ventileren en uiteindelijk de vastzittende molenaar redden.

Uiteindelijk kwam Huizen net tekort voor de winst. Het technisch totaal was gelijk aan dat van Ede, maar die jeugdbrandweer had de inzet 59 seconden sneller uitgevoerd.

Uit de krant