Burgemeester Fons Hartog bekijkt het portret dat Cynthia Halewijn van hem maakte ter gelegenheid van zijn pensionering.
Burgemeester Fons Hartog bekijkt het portret dat Cynthia Halewijn van hem maakte ter gelegenheid van zijn pensionering. Foto: Bob Awick

Burgemeester werkt na pensionering door

Mensen

HUIZEN Met ingang van 1 november heeft burgemeester Fons Hertog eervol ontslag gekregen, omdat hij 13 oktober 70 jaar is geworden en de gemeentewet dat voorschrijft. Hij zou kunnen gaan genieten van zijn pensioen.

Omdat Huizen echter in een zogenaamde herindelingsprocedure zit en wellicht moet fuseren, komt er nog geen nieuwe burgemeester. Hertog is gevraagd om als waarnemend burgemeester aan te blijven en dat doet hij met plezier.

Leeftijd
"Toen het moment zich voordeed om door te gaan, heb ik geen moment getwijfeld", zegt burgemeester Fons Hertog. Hij is per 1 november waarnemend burgemeester van Huizen en daar staat geen maximale leeftijd voor.

"Ik voel me fit, fysiek en geestelijk", gaat hij verder. "Steeds meer mensen werken door na hun pensioen." Hij geeft aan dat hij daar wel een tweedeling in ziet. "Als je al jong begonnen bent met een fysiek zwaar beroep, dan kan ik me voorstellen dat je uitkijkt naar je pensioen. Maar met mijn beroep hoeft dat niet."

Mick Jagger
Hertog vergelijkt zichzelf vervolgens met een artiest als Mick Jagger. "Die is toch al in de zeventig en treedt nog steeds op. Niet omdat hij dat hoeft, maar omdat hij dat leuk vindt. Ik ben zelf musicus en speel regelmatig met mijn combo."

"Ik ga graag naar oudere artiesten die optreden in de Ziggo Dome. Zij hebben vaak nog een geweldige uitstraling. We kunnen het nog en willen het nog: bezig zijn met dingen die we leuk vinden en goed kunnen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant