Carel Bikkers.
Carel Bikkers. Foto: Bob Awick

Bikkers: 'Als ik met politiek bezig ben, ben ik zorgen kwijt'

Mensen

HUIZEN - Carel Bikkers (67) nam donderdag 9 november, na 27,5 jaar afscheid van de gemeenteraad. Hij wilde eigenlijk al tijdens de vorige periode stoppen, maar toen waren er opvolgingsproblemen.

"Ik ben van mening dat je op je 65ste of 67ste moet stoppen met operationele werkzaamheden. Anders belemmer je de doorstroming van jonge mensen."

Terug geven
Het VVD-raadslid geeft aan niet religieus te zijn, maar zich hierbij te baseren op het boeddhisme. "Earning, learning en giving back zijn hier van belang. Het is tijd om iets terug te geven. Als ze mijn raad nog nodig hebben, ben ik beschikbaar."

Zijn moeder inspireerde hem om politiek actief te worden. "Toen ik getrouwd was, kwam ik in 1976 in Huizen te wonen. Toen al was er gedoe rond de supermarkten."

Conservatief dorp
"Ik werkte bij Unigro en die wilde een supermarkt openen. Ik realiseerde me toen wat een conservatief dorp het was. Mijn moeder zei tegen mij: je werkt alleen maar, maar je hebt ook een sociale plicht. Daarom ben ik in de politiek gegaan."

Dat hij koos voor de VVD kwam ook door haar. "Ze was liberaal denkend en zat de hele tijd op de televisie te kijken naar de Tweede Kamer."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant