Annet Schram met haar levenswerk: haar boek 'Klittenband en Eendenvet'.
Annet Schram met haar levenswerk: haar boek 'Klittenband en Eendenvet'. Foto: Bob Awick

Annet Schram signeert 'Klittenband & Eendenvet'

Mensen

HUIZEN Annet Schram signeert vandaag, zaterdag 17 november, van 14.00 tot 16.00 uur haar boek 'Klittenband & Eendenvet' bij Bruna aan de Kerkstraat.

"Ik wilde niet zozeer een boek schrijven, maar heb simpelweg alles gebundeld wat ik gebruik in mijn werk. In die zin is het wel mijn levenswerk", zegt de auteur.

Plakkracht
Het boek gaat over de plakkracht van (klant)communicatie. "Maar vervang het woord klant door kind en je hebt een prachtig opvoedboek", zegt ze.

"Ik denk dat iedereen er wel iets aan kan hebben. We communiceren uiteindelijk allemaal. Uiteindelijk wil je iets aan de ander verkopen. Of het nu een product is of dat je je kind de vaatwasser wilt laten uitruimen. Een ander moet daar het voordeel van inzien."

Trainingen
Schram is al dertig jaar werkzaam in de cosmeticabranche. "Ik heb altijd mensen getraind. Op vaktechnisch gebied, maar ook sales- en managementtraining. Ik ben daar eigenlijk 'on the job' ingerold."

Uiteindelijk beviel die rol zo goed dat ze in 2009 de opleiding innovatief trainer/coach volgde. "Ik merkte dat ik me uit mijn omgeving aan het ontwikkelen was en ben toen een eigen bedrijf begonnen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant