Ramiro en Sanne met vuilgrijpers voor hun school.
Ramiro en Sanne met vuilgrijpers voor hun school. Foto: Bob Awick

Sanne en Ramiro organiseren schoonmaakdag

Natuur en Milieu

HUIZEN - Sanne Raanhuis en Ramiro Snackey organiseren 30 september een schoonmaakdag van 10.00 tot 14.00 uur op de Wolfskamer voor Huizen Schoon.

Ze zijn al vrienden sinds de basisschool en zitten nu beiden in een andere klas van 5 havo op Scholengemeenschap Huizermaat. Voor hun profielwerkstuk organiseren zij de volgende schoonmaakdag van Huizen Schoon.

Schoonmaakdag
"Ik was al een keer mee geweest met iemand op een schoonmaakdag. Dat wist de leraar die het verzoek van Huizen Schoon had gekregen om een schoonmaakdag te laten organiseren. Hij vroeg mij of ik dat wilde gaan doen", vertelt Ramiro.

"Het was helemaal niet de bedoeling dat we weer samen zouden werken aan dit werkstuk, want vorig jaar hadden we ook al iets samen gedaan. Andere leerlingen waren echter al bezet, dus nu doen we het alsnog samen", vertelt hij over de samenwerking met Sanne.

Verbaasd
Ramiro had zich tijdens de vorige schoonmaakdag in en rondom de haven verbaasd over wat er allemaal te vinden was in de natuur. "Wij hebben rondom Hotel Newport schoongemaakt."

"We hebben een jerrycan met benzine, een roeispaan, een kam, maar ook een broek gevonden." Uiteindelijk had hij alleen al bijna een vuilniszak vol met troep. Sanne: "Het is toch een kleine moeite om afval even mee te nemen als er geen prullenbak in de buurt is?"

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant