Rector Yzaäk Jacobi (l) en plaatsvervangend rector Jaap Augustijn voor de school die in de toekomst deels verbouwd wordt.
Rector Yzaäk Jacobi (l) en plaatsvervangend rector Jaap Augustijn voor de school die in de toekomst deels verbouwd wordt. Foto: Bob Awick

Erfgooierscollege hoopt eind 2019 in vernieuwd schoolgebouw te zitten

Algemeen

HUIZEN - Het Erfgooierscollege hoopt eind 2019 in een vernieuwd schoolgebouw te zitten. De gemeenteraad heeft hiervoor het geld beschikbaar gesteld.

"Het oudste gedeelte van de school staat er al sinds 1981. Het was gebouwd volgens de normen van tijdelijke huisvesting na de brand van de school. Normaal kan je daar twintig jaar in zitten", legt plaatsvervangend rector Jaap Augustijn uit.

Gedeeltelijke nieuwbouw
"Omdat wij er zo goed voor hebben gezorgd, is het nu nog bruikbaar, maar het onderwijs van vraagt tegenwoordig andere dingen en ook is een beter klimaat in de school gewenst", legt hij de wens voor een gedeeltelijke nieuwbouw van de school uit.

"In deze school zijn bijvoorbeeld alle lokalen even groot. Het onderwijs van nu vraagt ook om kleinere overlegruimtes en grotere studiezalen. Als we dus gaan verbouwen, dan zullen we er ook voor zorgen dat het gebouw voor de toekomst klaar is."

Binnenklimaat
"Er moet zo gebouwd worden dat je ruimtes makkelijk kunt aanpassen als het onderwijs dat vraagt." Rector Yzaäk Jacobi vult aan dat met de verbouwing ook iets gedaan wordt aan het binnenklimaat van de school.

"Als je met 30 leerlingen in een ruimte zit is het er al gauw te warm. We willen met de nieuwbouw uitkomen op een binnenklimaat dat voldoet aan de eisen van 'frisse scholen klasse b'."

Gemeente
De rector is met zijn team verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de school. De gemeente is echter verantwoordelijk voor de huisvesting. "Daarom hebben we in 2014 aangeklopt bij de gemeente en aangegeven dat wij deze wensen hadden."

De eerste gesprekken waren bedoeld om samen met de gemeente op een lijn te komen van wat nodig is. "Het leerlingenaantal is hier heel belangrijk bij", aldus Augustijn. "Uiteindelijk hebben we afgesproken dat we een school gaan bouwen voor 1.050 leerlingen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant