Logo huizernieuws.nl
Op 29 oktober vorig jaar werd de verdachte met een bivakmuts en in zwarte kleding op de Gemeenlandslaan aangehouden.
Op 29 oktober vorig jaar werd de verdachte met een bivakmuts en in zwarte kleding op de Gemeenlandslaan aangehouden. (Foto: Bob Awick)

Man met bivakmuts ontoerekeningsvatbaar

  Politie

HUIZEN - De man met bivakmuts die op 29 oktober 2016 is aangehouden op de Gemeenlandslaan is gisteren door de rechtbank ontoerekeningsvatbaar verklaard. Dat meldt de politie op haar Facebookpagina.

Op 29 oktober werd er melding gemaakt van een persoon in het zwart gekleed met een bivakmuts en een combat vest om. Deze persoon is aangehouden op de Gemeenlandslaan waarbij een vuurwapen en een mes zijn aangetroffen. Daarna werd in zijn woning een hennepkwekerij aangetroffen. De verdachte zat sindsdien in voorarrest.

Vuurwapen
Rechtbank Zwolle-Lelystad deed gisteren uitspraak in deze zaak. De verdachte kreeg geen straf voor het hebben van het mes en vuurwapen, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar is verklaard. De rechter bepaalde ook dat de verdachte daarom een jaar moet worden behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis.

Daarnaast legde de rechtbank wel een straf op voor de hennepkwekerij. De verdachte kreeg een maand celstraf en moet in totaal ongeveer 7.000 euro betalen.


4 reacties
HuizerNieuws per e-mail
Meer berichten